Home


Projecten


Over ANL


Contact

Met de Minister President op Nederlands economische missie naar Indonesië, 19-22 november 2013

Als onderdeel van de groep "water en havens" heeft ANL, samen met 110 andere Nederlandse bedrijven van verschillende sectoren deel genomen aan deze missie. Er zijn in totaal 4 sectoren opgesteld voor deze missie: landbouw en voedsel, vliegvelden, gezondheid en levenswetenschappen, water en havens. Er waren verschillende programma's om kennis uit te wisselen middels ‘round table’ discussies, interactieve lezingen, conferenties, werk bezoeken naar actuele relevante Nederlandse-Indonesische projecten. Daarnaast werden er tussen beide landen belangrijke overeenkomsten ondertekend betreffende actuele projecten waar Nederland met zijn kennis in de wereld over watermanagement zich wil profileren. Onder andere het project National Capital Integrated Coastal Development (NCICD) waar ANL, in samenwerking met Lola Landscape Architects uit Rotterdam en Bias Tekno Art uit Jakarta, in een voorstel heeft bijgedragen voor floating communities als onderdeel van het NCICD project. Dit voorstel is opgenomen in het definitief Master Plan NCICD en gepubliceerd in een essay van het toonaangevende Indonesische vakblad `Indonesia Design’ editie november 2014.

De komst van de Nederlandse Minister President en zijn delegatie gaf een positieve reactie aan de Indonesische partijen. Dit werd opgemerkt door de positieve berichten in de lokale media, zowel in de krant als op TV. Hierdoor kan er worden geconcludeerd dat deze missie ‘geslaagd’ is.

Kortom, het was een vruchtbare, interessante en belangrijke zakenreis voor ANL waar het uitbreiden van het netwerk en de kans vergroten tot het binnenhalen van water gerelateerde projecten in Indonesië, voorop staan. Het netwerk en de kans worden hierdoor zeker uitgebreid en vergroot.

Bezoek bij de Indonesische vice-gouverneur DKI Jakarta, maart 2013

In verband met de periodieke overstroming in Jakarta, Indonesië die afgelopen januari  heeft plaatsgevonden (de ernstigste in de laatste 10 jaar), kreeg Amelia Lukmanto als directrice van ANL de gelegenheid om, samen met de vice-gouverneur DKI Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama (Ahok) en zijn assistent Fransiskus Trisbiantara, te brainstormen over dit waterprobleem en hoe daarin het beste te anticiperen.  

Amelia heeft namens ANL, naar aanleiding van haar projecten en specialisatie in water-
gerelateerde projecten, haar ideeën en voorstellen aangedragen. Anticiperen en uiteindelijk een oplossing vinden van deze problemen op een duurzame manier, zowel op korte als lange termijn. De vice-gouverneur en zijn assistent hebben hierop positief gereageerd en willen graag de ideeën en voorstellen van ANL opnemen in hun huidig en toekomstig waterprobleem-
beleid.    
© copyright Stedenbouwkundig Bureau ANL. Alle rechten voorbehouden.
EN
Nieuws
Bezoek bij de Indonesische ambassadrice voor de Netherlands, januari 2013

In verband met het project The Old City, Semarang, Indonesië waar Stedenbouwkundig Bureau ANL samen met het Nederlandse ingenieursbureau Witteveen en Bos uit Deventer bij betrokken is, had Amelia Lukmanto als directrice van ANL de gelegenheid om samen met de Indonesische ambassadrice voor The Netherlands mevrouw Retno Marsudi  te brainstormen over de verdere ontwikkelingen van het project.  De 35 ha locatie van het voormalig Nederlandse centrum dat nog intact is in Indonesië. De insteek van ANL is om het gebied te transformeren door nieuwe functies te creëren in de bestaande historische kolonialen gebouwen, toe te passen op Indonesische manier. Deze transformatie zal een economy boost teweegbrengen voor het gebied en zich als positieve olie vlek verspreiden naar de rest van het gebied.
De ambassadrice heeft aangegeven om de insteek van ANL vooral vanuit het politieke oogpunt te ondersteunen en te faciliteren.
JAT (Jakarta ArchitectureTrienalle, oktober 2012)

JAT, Jakarta Architecture Trienalle is een driejarig architectuur programma dat door het Instituut Architectuur Indonesië (IAI) is gehouden. Het is een platform tussen publiek in het algemeen en architectuur professionals om samen te denken over de huidige en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in Indonesië. Het thema van de afgelopen Jakarta Architecture Trienalle 2012 dat in oktober heeft plaatsgevonden is ‘Architect for People’. Dit thema is opgesteld in verband met de ontwikkelingen van Jakarta tot 2045.
Er werden verschillende seminars, public talk, workshops, en tentoonstellingen, etc. gehouden. Stedenbouwkundig Bureau ANL heeft bijdrage geleverd in een public talk met de titel ‘Waterfront Urban Design’. Er waren positieve reacties en uitdagende discussie vanuit het publiek (architectuur professionals) op de titel van puclic talk die door ANL was begeleid.
Het Netherlands Water Partnership (NWP), januari 2013

Het Netherlands Water Partnership (NWP) is een publiek-private netwerkorganisatie die optreedt als onafhankelijk coördinatie- en informatiepunt voor de Nederlandse watersector. Doel is het organiseren van een stevig Nederlands waternetwerk. Al ruim 10 jaar stimuleert NWP samenwerking en afstemming tussen de verschillende partijen in de Nederlandse watersector. Hierdoor kan Nederland een grotere bijdrage leveren aan oplossingen voor de internationale  waterproblematiek en versterkt Nederland haar positie op de internationale watermarkt. Voor binnen- en buitenland is NWP hét centrale aanspreekpunt voor informatie over de Nederlandse watersector.
Stedenbouwkundig Bureau ANL is actief in deze organisatie en is ingedeeld in de sector platform Indonesië. Stedenbouwkundig Bureau ANL was gevraagd om te vertellen over een beter begrip van de Indonesische cultuur in relatie tot meer business opportunities in Indonesië. Iedereen in Nederland kan een plan/project creëren. Een plan/project creëren dat aangedragen en ondersteund wordt door de omwonenden en gebruikers in Indonesië is een andere opgave.

Stedenbouwkundig Bureau ANL heeft de expertise als intermediair tussen de Nederlandse en Indonesische cultuur vooral in water gerelateerde projecten (stedelijke ontwikkeling op het eiland, aan de zee/rivieren, ontwikkelingen van de overstroomde gebieden, verzaking, etc.). Stedenbouwkundig Bureau ANL geeft advies, tips and tricks hoe je om moet gaan met de Indonesische cultuur om de business opportunities te maximaliseren.