Home


Projecten


Over ANL


Contact► NIEUWS
Eigenaar van Bureau ANL is Amelia Lukmanto. Bureau ANL werkt samen met BODG ruimtelijk advies (www.bodg.nl) en verschillende landschap, architect en ingenieurs bureaus. Afhankelijk van soort, omvang en schaal van het project, opereert Bureau ANL in een kruisbestuiving met verschillende disciplines.BODG ruimtelijk advies
BODG ruimtelijke advies is opgericht door Jochem Bus (planoloog), Jeroen Oosterhof (jurist) en Hugo de Groot (milieuplanoloog). Na een aantal jaar intensief te hebben samengewerkt in dienst van de gemeente Rotterdam, hebben ze medio 2008 hun krachten gebundeld in een gezamenlijke onderneming.Over Bureau ANL

Amelia Lukmanto

Amelia Lukmanto is stedenbouwkundig ontwerper in hart en nieren. Amelia studeerde architectuur in Jakarta/Indonesië en heeft haar stedenbouwkundige opleiding afgerond aan TU Delft/Nederland. In 2014, heeft Amelia ‘Water governance and Spatial Planning’ cursus behaald waar onderdeel is van master opleiding ‘Transnational Water Management’ (TWM) in Radboud Universiteit te Nijmegen. Zij heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd bij zowel particuliere bureaus (Atelier 6, Jakarta/Indonesië en West 8, Rein Geurtsen & partners, Rotterdam/Nederland) als bij de gemeente Rotterdam (dS+V, stadsontwikkeling) in Nederland.

© copyright Stedenbouwkundig Bureau ANL. Alle rechten voorbehouden.

Water is haar passie en projecten die met water te maken hebben zijn haar specialiteit. Water gerelateerde projecten zijn bijvoorbeeld: waterwoning, gebiedsontwikkeling op een eiland, ontwikkelingen rond/langs/aan de zee lijn (sea defence), onderhoud/transformeren van een Stadskanaal en hoe je ze in de stadsstructuur integreert, strategische en duurzame oplossingen bedenken voor de overstroomde gebieden (niet alleen vanuit de technische kant maar ook ruimtelijk, integreren in de stadsstructuur).

Amelia doet graag projecten vanuit haar land van herkomst (Indonesië), met name Jakarta als haar ‘hometown’. Een duurzame ruimtelijke oplossing creëren en het toepassen van principe `cradle to cradle’. Dat wil zeggen: het gebruik maken en integreren van de bestaande natuurlijke energie zoals zon, wind, regent water, etc. in het ontwerp waar hergebruik in het algemeen is tevens onderdeel van dit principe.


Referenties

Sybren Ydema,
vestigingsmanager MWH Amsterdam

Erik Eijsbouts,
Architect-partner BDG Architecten Ingenieurs Almere

[Lees meer]


EN